NavMenu

Regionalna konferencija o liderstvu i talent menadžmentu Drive 2016 u Sarajevu 10. novembra

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 07.11.2016. 09:58
Komentari
Podeli
(Foto: Image Team/shutterstock.com)
Kompanija Kolektiv – Posao.ba organizira DRIVE konferenciju, najveću regionalnu konferenciju o liderstvu i talent menadžmentu 10. novembra u kongresnom centru Hotela Terme u Sarajevu, prenosi portal Faktor.

U proteklih šest godina organizatori su uspjeli na jednom mjestu okupiti preko 1.300 lokalnih i regionalnih stručnjaka različitih nivoa znanja i iskustva, te preko 70 vodećih svjetskih govornika.

Organizatori ponosno najavljuju dolazak jednog od najpoznatijih poslovnih govornika u Velikoj Britaniji, Caspar Berrya. Pored Berrya, svjetski i regionalni stručnjaci koje će gosti imati priliku poslušati su Kai Deininger, Milad Čerkić, Svetlana Mirković Borčić, Aco Momčilović, Mirna Koričan Lajtman i Mirta Fraisman Čobanov.

Deininger je kao direktor igrao ključnu ulogu u rukovođenju LinkedIna i Monstera Njemačke, a trenutno je jedan od čelnika u Eurosearch konsultantskoj kući, dok je Milad Čerkić osnovao i izgradio Atlantbh, jednu od najuspješnijih IT kompanija u regiji i jednog od najpoželjnijih poslodavaca u BiH. Aco Momčilović je konsultant, predavač i voditelj ljudskih resursa Rimac Automobila, jedne od najinovativnijh kompanija u regiji.

Svetlana Mirković Borčić je na čelu ljudskih resursa i komunikacija kompanije Phoenix Pharma, najveće veleprodaje lijekova u regionu. Koričan Lajtman je kodirektorica programa i predavačica iz oblasti menadžmenta ljudskih resursa na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta. Mirta Fraisman Čobanov je trener centra za poslovne edukacije, te direktorica i voditeljica Partus akademije za razvoj izvrsnosti.

Na panel diskusiji gdje će se diskutirati o ključnim elementima employer brandinga će učestvovati Mirna Koričan Lajtman, Aco Momčilović, Vesna Beganović, Luka Milković i Igor Šišić. U današnje vrijeme, kompanije traže sve više načina da se istaknu i dokažu kao poželjni poslodavci. Employer branding je jedna od najboljih prilika i alata da kompanije pokažu da su odlično mjesto za rad. Dodatna prednost je da unatoč očitoj potrebi za time, kompanije još nisu imale prilike iskoristiti taj komunikacijski kanal prema javnosti, pa će one koje se uključe u to prije imati veće benefite.


Partner konferencije je EUSR, a stručni partner je Centar za poslovnu edukaciju. Sponzori konferencije su: NOA, R&S, Next Vision, Merkur osiguranje, M SAN Grupa i Inside by Ećo, prenosi portal Faktor.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.