Izvor: biznis.ba | Nedjelja, 06.11.2016.| 11:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mostarski aerodrom planira dovesti niskotarifnu kompaniju

(Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)
Marko Đuzel, jedan od čelnih ljudi Aerodroma Mostar, izjavio je kako bi se, ako se osigura 500.000 KM subvencija, u Hercegovinu mogla dovesti jedna niskotarfna aviokompanija te bi se uspostavilo nekoliko novih međunarodnih zračnih koridora iz Mostara.

- Postoji nekoliko paketa subvencija koje bismo trebali dobiti kako bismo mogli načiniti ovaj iskorak. Ono što mi priželjkujemo u idućoj godini je 500.000 KM subvencija jer je to iznos koji jamči da se dovede jedna od niskotarifnih aviokompanija te da se uspostavi nekoliko zračnih koridora, između kojih su oni s Njemačkom i skandinavskim zemljama - izjavio je Đuzel.

Na sličan način zračne koridore s ostatkom Evrope otvorio je i aerodrom Tuzla. Za ovu namjenu Vlada TK godišnje izdvaja 700.000 KM, a projekat se pokazao kao iznimno uspješan.

- Nama čak i ne bi trebalo toliko novca koliko dobija tuzlanski aerodrom. Sve projekcije koje imamo pokazuju kako bismo s 500.000 KM mogli pokriti troškove koje iziskuje saradnja s jednom niskotarifnom aviokompanijom - kaže Đuzel.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.