NavMenu

Mostarski aerodrom planira dovesti niskotarifnu kompaniju

Izvor: biznis.ba Nedjelja, 06.11.2016. 11:42
Komentari
Podeli
(Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)
Marko Đuzel, jedan od čelnih ljudi Aerodroma Mostar, izjavio je kako bi se, ako se osigura 500.000 KM subvencija, u Hercegovinu mogla dovesti jedna niskotarfna aviokompanija te bi se uspostavilo nekoliko novih međunarodnih zračnih koridora iz Mostara.

- Postoji nekoliko paketa subvencija koje bismo trebali dobiti kako bismo mogli načiniti ovaj iskorak. Ono što mi priželjkujemo u idućoj godini je 500.000 KM subvencija jer je to iznos koji jamči da se dovede jedna od niskotarifnih aviokompanija te da se uspostavi nekoliko zračnih koridora, između kojih su oni s Njemačkom i skandinavskim zemljama - izjavio je Đuzel.

Na sličan način zračne koridore s ostatkom Evrope otvorio je i aerodrom Tuzla. Za ovu namjenu Vlada TK godišnje izdvaja 700.000 KM, a projekat se pokazao kao iznimno uspješan.

- Nama čak i ne bi trebalo toliko novca koliko dobija tuzlanski aerodrom. Sve projekcije koje imamo pokazuju kako bismo s 500.000 KM mogli pokriti troškove koje iziskuje saradnja s jednom niskotarifnom aviokompanijom - kaže Đuzel.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Kamakura - skriveni dragulj Japana

Kamakura je grad koji se nalazi na ostrvu Hošu. Kamakura je poznata po izolovanosti koju stvara njeno prirodno okruženje i po njenoj istoriji… Kamakura se prostire na površini od 39, 60 kvadratnih kilometara, a u njoj živi oko 174.000 stanovnika. Grad je na istoku, sјeveru i zapadu okružen brdima, a na jugu je otvoren prema Sagami zalivu. Do izgradnje modernih saobraćajnica, do Kamakure se moglo doći samo preko uskih prevoja, od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.