NavMenu

Sarajevo: Uskoro ozvučenje u vozilima GRAS-a

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 13.03.2008. 09:24
Komentari
Podeli

Ministarstvo prometa i komunikacija Kantona Sarajevo osiguralo je novac u budžetu za ozvučenje vozila javnog gradskog prevoza, a projekat bi trebalo da bude realiziran u ovoj godini.

Najavio je ovo Mihajlo Krmpotić, ministar prometa i komunikacija KS. Projekat ozvučenja GRAS-ovih vozila prošle godine iniciralo je Udruženje slijepih KS i inicijativu proslijedilo resornom ministarstvu. Iz ovog udruženja su, međutim, potvrdili kako do danas ništa nije urađeno te da će osim Ministarstva u realizaciju projekta pokušati uključiti i Turističku zajednicu KS.

Fikret Zuko, izvršni direktor Udruženja, smatra da bi ozvučenje vozila javnog gradskog prevoza bilo dobro ne samo za slijepe, već i za građane te posebno za turiste koji posjećuju Sarajevo.

"S obzirom na to da ne postoje ni table na tramvajskim i trolejbuskim stajalištima, ozvučenje vozila je odlična ideja. Prezentirali smo je Ministarstvu, ali ništa konkretno nije urađeno. U projekat ćemo nastojati uključiti i GRAS i Turističku zajednicu", ističe Zuko.

Krmpotić, pak, kaže kako bi način na koji će vozila biti ozvučena trebalo da definiše GRAS.

"Osigurali smo novac i nastojat ćemo projekat završiti u ovoj godini. Za tehničke detalje zadužen je GRAS. Ali, šta god da radimo s njima ide vrlo sporo", rekao je Krmpotić.

Iz Turističke zajednice KS su potvrdili da još nisu dobili inicijativu, ali da su spremni da pomognu svaki projekat koji će doprinijeti "razvoju društvene zajednice".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.