NavMenu

Usvojen Nacrt zakona o budžetu institucija BiH za 2017. godinu

Izvor: Capital Petak, 04.11.2016. 09:23
Komentari
Podeli
(Foto: vallter/shutterstock.com)
Savjet ministara BiH usvojio je juče Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za iduću godinu, u kojem su ukupni prihodi za finansiranje institucija i primici planirani na nivou prethodnih godina i iznose 950 mil KM.

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izrazio je zadovoljstvo usvajanjem Nacrta budžeta koji će biti proslijeđen Predsjedništvu BiH, a nakon toga dostavljen Parlamentu BiH.

Ističući da je u pitanju jedan složen proces, Bevanda je napomenuo da je Savjet ministara BiH do kraja ispoštovao budžetski kalendar.

On je napomenuo da su zahtjevi bili skoro 200 mil KM iznad utvrđenog globalnog okvira.

- Argumentima je odgovoreno na sve primjedbe i zahtjeve i uz uvažavnje sitnih tehnički ispravki Nacrt budžeta je usvojen – 950 mil KM je izdvojeno za finansiranje institucija i milijardu za servis spoljnjeg duga - rekao je Bevanda novinarima.

On je naglasio da je "sklopljen" budžet koji omogućava da se vremenom riješi i zakup prostora.


Na prošloj sjednici Savjeta ministara BiH zadužena su ministarstva da dostave Ministarstvu finansija i trezora prijedloge i sugestije u pisanoj formi, da bi Savjet ministara BiH razmotrio Nacrt budžeta institucija BiH i uputio ga Predsjedništvu BiH, ovlašćenom za njegovo predlaganje.

Prilikom dostavljanja sugestija u vezi sa budžetima ministarstva vodilo računa o opredijeljenosti Savjeta ministara BiH da ukupnu javnu potrošnju svede na nivo koji omogućavaju realni prihodi bez zastoja u provođenju reformi, te da bude nastavljeno provođenje restriktivnih mjera štednje u javnoj potrošnji.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.