Izvor: eKapija | Srijeda, 02.11.2016.| 13:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Dijagnostika i liječenje na jednom mjestu - Banja Slatina dobija šest novih objekata

U krugu Banje Slatina u Laktašima u toku su investicije vrijedne 18 mil KM. Kompleks, ukupne površine 7.059 m2, obuhvataće 6 novih objekata od kojih su četiri smještajna, jedan terapijski i objekat namijenjen za ishranu pacijenata.

Ovom investicijom značajno će se povećati smještajni kapaciteti Zavoda Dr Miroslav Zotović, ali će se stvoriti i mogućnosti za nove usluge, kao što su promocija i unapređenje zdravlja, kardio-respiratorna rehabilitacija i zdravstveni turizam. Takođe, ovo će rezultirati i zapošljavanjem još 50 radnika.

- Smještajni kapaciteti Zavoda na lokaciji u Slatini biće prošireni za 224 nova kreveta čime će biti smanjene liste čekanja i moći ćemo da prihvatimo veći broj pacijenata iz svih krajeva Republike Srpske, BiH, kao i regiona – kaže za eKapiju direktor Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Miroslav Zotović, Goran Talić.

Kvalitet rada i rezultati koje postižu hirurški i rehabilitacioni timovi Zavoda Dr Miroslav Zotović već su prepoznati u BiH i regionu. Proširenjem kapaciteta, osim mogućnosti prijema većeg broja pacijenata, dodatno će unaprijediti uslove rada hirurškim i rehabilitacionim timovima.

- Očekujemo, svakako, bolje rezultate i još veći broj zadovoljnih pacijenata. Izgradnju novih kapaciteta prati i edukacija doktora, ali i ostalih članova tima. Za nekoliko godina Zavod će dobiti nove reumatologe, interniste, kao i neurologa koji će omogućiti sveobuhvatan "one-stop shop" pristup dijagnostici i liječenju koji njeguje Zavod – ističe Talić.

Usluge Zavoda

Na Odjeljenju 5 Zavoda Dr Miroslav Zotović smještenom u Slatini trenutno se rehabilituju pacijenti sa svim oblicima reumatizma, pacijenti sa posttraumatskim stanjima i sportskim povredama, zatim pacijenti koji su imali operativne zahvate, kao i oni sa neurološkim stanjima i oboljenjima.

- Pacijentima su na raspolaganju dijagnostičke i terapijske usluge kao što su pregledi interniste i ortopeda, RTG dijagnostika, ultrazvučni pregledi krvnih sudova, unutrašnjih organa, zglobova i mekih tkiva, mjerenje gustine koštane mase (DEXA), EMNG ispitivanja, usluge biohemijskog i hematološkog laboratorija i drugo – ističe Talić.

Talić dodaje da je u Slatini smješten i dijagnostički aparat za izokinetičko testiranje BIODEX 4 koji se koristi za objektivo ispitivanje jačine mišića ruku i nogu i ciljano jačanje muskulature neophodne za stabilnost zglobova.

- Proširenjem kapaciteta stvoriće se uslovi za usluge usmjerene ka prevenciji i očuvanju zdravlja građana. Tome u prilog ide i odluka Vlade RS kojom se šumski kompleks u neposrednoj blizini Banje Slatine proglašava zaštićnim područjem pod nazivom Park-šuma Slatina. Ovo će omogućiti da se, osim već prepoznatljivog korišćenja ljekovite termo-mineralne vode i prirodnog blata, peloida, i slatinska šuma iskoristi kao prirodni resurs za dobrobit pacijenta Zavoda, ali i svih građana, posebno ljubitelja prirode i rekreativaca – kaže naš sagovornik.

Nastavak unapređenja kvaliteta usluga

Talić smatra da će Zavod uspjeti da zadovolji potrebe pacijenata iz svih krajeva Republike Srpske, posebno iz istočnog i južnog dijela koji su ili operativno liječeni na Ortopedskoj hirurgiji, kao i onih koji su na rehabilitaciju upućeni nakon operativnog ili neoperativnog liječenja u drugim bolnicama. Ali, dodaje, očekuju i pacijente iz cijele BiH kao i regiona koji su prepoznali kvalitet Zavoda Dr Miroslav Zotović.

- Zavod je u godini koja je iza nas značajno intenzivirao aktivnosti usmjerene ka održavanju postojećeg i unaprjeđenju kvalititeta zdravstvenih usluga iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, ortopedije i baromedicine. Nadamo se da ćemo nastaviti trend unapređenja kvaliteta usluga, a to radimo kroz edukacije zaposlenih, praćenje trendova moderne medicine i korišćenje prirodnih faktora, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života naših pacijenata i njihovih porodica – zaključuje Talić.

Slobodana Šubara


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE