NavMenu

Novi Upravni odbor FIPA - e

Izvor: eKapija Utorak, 11.03.2008. 16:09
Komentari
Podeli

Prva, konstitutivna, sjednica novog Upravnog odbora Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) održana je u Sarajevu, 6.3.2008. godine.

Nakon što je mandat ranijim članovima istekao 31.12.2007.godine FIPA je zatražila od nadležnih institucija i asocijacija da imenuje svoje članove u Upravni odbor FIPA-e. Dva člana imenuje Vijeće ministara BiH, po jednog člana imenuju Vlada Federacije BiH i Vlada Republike Srpske, jednog člana imenuje Vanjskotrgovinska komora BiH, dva člana predstavljaju poslovnu zajednicu u Bosni i Hercegovini, na način da po jednog člana imenuju Asocijacija poslodavaca Federacije BiH i Savez poslodavaca Republike Srpske, dva člana predstavljaju zajednicu stranih investitora u Bosni i Hercegovini a imenuju se od Udruženja stranih investitora u Bosni i Hercegovini.

Novoimenovani članovi Upravnog odbora FIPA-e su Tarik Đođić, Tie Sosnowski, Giulio Moreno, Zoran Stjepanović, Anđelko Šobot i Eduard Jahjaefendić. Nakon što je konstituiran Upravni odbor pristupilo se izboru predsjedavajućeg, kojeg biraju imenovani članovi Upravnog odbora između sebe. Gospodin Anđelko Šobot je izabran za predsjednika. Vlada Federacije BiH i Vijeće ministara BiH nisu još imenovali svoje predstavnike. Poslove sekretara Upravnog odbora obavljat će Vesko Drljača, sekretar FIPA-e.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.