NavMenu

Izvoz drvne industrije u devet mjeseci veći za 11,2%

Izvor: eKapija Srijeda, 02.11.2016. 11:27
Komentari
Podeli
(Foto: Apples Eyes Studio/shutterstock)
Drvna industrija u BiH ostvarila je za devet mjeseci izvoz vrijedan 872 mil KM, što je za 11,2% više nego u istom periodu prošle godine, dok je pokrivenost uvoza izvozom 358%.

Od ukupnog izvoza, 44% se odnosi na namještaj, 29,6% na rezanu građu, a 14,1% na proizvode šumarstva, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Na sastanku proširenog Odbora Asocijacije drvne industrije i šumarstva pri Spoljnotrgovinskoj komori BiH u Vitezu istaknuta je zabrinutost zbog sve većeg izvoza proizvoda šumarstva, i to pretežno ogrijevnog drveta.


Iz Odbora smatraju da bi bilo neophodno da se sirovina zaštiti i donese mjera na nivou BiH koja će destimulisati izvoz, a omogućiti sigurnije snabdijevanje domaće finalne prerade, prenio je RTRS.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.