NavMenu

Craft pivarstvo osvaja i BiH - Šest malih pivara predstavilo se u Sarajevu

Izvor: Indikator Nedjelja, 30.10.2016. 10:10
Komentari
Podeli
(Foto: Brent Hofacker/shutterstock.com)
Uz podršku Sarajevske pivare u Pivnici HS održan je Craft Oktober Fest, na kojem su predstavljeni proizvodi šest domaćih craft pivara iz Sarajeva, Mostara, Doboja, Širokog Brijega i Livna.

Ljubiteljima piva su predstavljene različite vrste craft piva kao što su Apa, Ipa, Porter, Wit, Stout, Hefeweizen i druge.

- Craft pivarstvo je sve veći trend u svijetu, a tako i u Bosni i Hercegovini. Radi se o vještini pravljenja piva u malim pivarama, koje se pravi po tradicionalnim, ali i inovativnim receptima, pa ova piva imaju puniji okus i aromu. Podržala nas je Sarajevska pivara i mislim da je to zapravo jedini ispravan način da sarađujemo i zajedno rastemo - istakao je predstavnik proizvođača craft piva i osnivač The Brew Pub-a Orhan Galičić.

Sarajevska pivara je organizacijom ovog pivarskog festivala pružila podršku malim proizvođačima piva.

- U našoj zemlji postoji zaista duga tradicija kuhanja piva. Zanimljivo je da je najstarija fabrika u BiH pivara, i to Sarajevska. Mi smo svojevrsni pionir pivarstva u našoj zemlji, pa je sasvim razumljivo da podržimo one koji su, poput nas, istinski posvećeni proizvodnji kvalitetnog piva - rekla je PR direktorica Sarajevske pivare Melisa Sefer Licin.

Svoja craft piva predstavili su The Brew Pub i Gelender iz Sarajeva, Old Bridž iz Mostara, Castrum iz Doboja, Lovac iz Širokog Brijega te Livanjska pivara iz Livna.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.