NavMenu

Elektroprivreda HZ HB i HEP potpisali sporazum o saradnji - U planu ulaganja u obnovljive izvore energije

Izvor: eKapija Petak, 28.10.2016. 12:09
Komentari
Podeli
(Foto: shuttestock.com)
Dugogodišnja saradnju između Hrvatske elektroprivrede (HEP) i JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne (EP HZ HB) nastavljena je i jučerašnjim potpisivanjem Sporazuma o poslovnoj saradnji između ova dva preduzeća u Zagrebu. Sporazum su potpisali predsjednik Uprave HEP-a Perica Jukić i generalni direktor EPHZHB-a Marinko Gilja, navodi se na zvaničnom sajtu EP HZ HB.

Tim Sporazumom poboljšava se saradnja, podiže poslovna učinkovitost obje tvrtke. Preduzeća će poslovno sarađivati u realizaciji infrastrukturnih projekata iz područja energetike s ciljem podizanja kapaciteta i standarda postojećih i novih energetskih kapaciteta, učinkovitijeg funkcioniranja nacionalnih tržišta i javnih usluga, poticanja energetske učinkovitosti, a posebno zaštite okoliša.

Ove tvrtke će prema Sporazumu zajednički realizirati projekte izgradnje obnovljivih izvora energije s fokusom na hidroelektrane, vjetroelektrane i sunčane elektrane, kao i saradnju na CHE Čapljina.


Isto tako sarađivat će pri kupoprodaji električne energije i pomoćnih usluga sistema na regionalnom tržištu, a nastavit će daljnji razvoj i saradnju na provedbi programske aplikacije Billing.

U razvoju i planiranju distribucijske mreže uvođenjem novih naprednih brojila razmijenit će iskustva i znanja, saopšteno je iz EP HZ HB.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.