NavMenu

Autoputem Doboj-Prnjavor besplatno do kraja 2016.

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 26.10.2016. 15:29
Komentari
Podeli
Novoizgrađenom dionicom autoputa "9. januar" još se može voziti besplatno, a tako će najvjerovatnije ostati do kraja ove godine, kada je planirano uvođenje sistema naplate, ali zasad nije poznata cijena putarine.

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS rekli su za Nezavisne da sistem za naplatu putarine na dionici autoputa Doboj - Prnjavor još nije u funkciji zbog želje da se svim građanima i privrednicima neko vrijeme ponudi korišćenje ovog puta bez naknade.

- Pružićemo priliku kako bismo se svi zajedno uvjerili u benefite koje donosi autoput u smislu brzine i bezbjednosti. Tada će svi korisnici autoputa kada se uvede naplata moći odlučiti žele li koristiti autoput sa svim svojim prednostima i za to platiti određenu naknadu ili ne - kažu u resornom ministarstvu.


Oni dodaju da su aktivnosti u vezi s uspostavljanjem naplate u toku, a u narednih mjesec dana očekuje se donošenje uredbe kojom se utvrđuje visina putarine.

JP Autoputevi Republike Srpske rekli su da oni sprovode niz aktivnosti na uspostavljanju sistema naplate putarine na otvorenoj dionici autoputa "9. januar", na pravcu od Prnjavora do Doboja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.