NavMenu

Dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu! - promotivna kampanja na bh. graničnim prelazima

Izvor: Nezavisne novine Petak, 15.07.2005. 11:45
Komentari
Podeli

15.07.2005. počinje promotivna turistička kampanja "Dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu" koja će trajati do kraja avgusta 2005. godine.

Slobodan Ećimović, zamjenik ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kazao je da je cilj ove kampanje da se stranim turistima koji dolaze ili prolaze kroz BiH daju promotivni materijali kako bi oni saznali što više o turističkim mogućnostima u BiH.

Kampanja će se odvijati istovremeno na tri granična prelaza Gradiška/Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Izačić, tako što će biti dodijeljen promotivni paket za svaki automobil kojim putuju strani državljani. Primarna ciljna grupa turisti koji dolaze iz Austrije, Češke, Slovačke, Slovenije, Mađarske, Njemačke i Poljske.

Šemsudin Džeko, predsjednik Turističke zajednice BiH, rekao je da ne postoje pouzdani podaci o broju turista koji dolaze ili prolaze kroz BiH te da će ova kampanja poslužiti da se prikupe podaci i potpunije sagledaju turističe potrebe zemlje.

Ovu kampanju, koja se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, podržao je i USAID.

Hauard Sumka, direktor USAID-a u BiH, kazao je da je naša zemlja sa velikim turističkim potencijalom kojeg treba iskoristiti.

Bosna i Hercegovina je fascinantna zemlja sa najviše raznolikosti na području jugoistočne Evrope. Privlačna je planinarima, ljubiteljima raftinga i zimskih sportova. Ne treba zanemariti ni mogućnosti koje pružaju kulturno-istorijski spomenici i vjerski turizam koji je posebno razvijen u Međugorju, kazao je Sumka.

Milan Lovrić, potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH, naglasio je da iako naša zemlja ima visok trgovinski deficit da je turizam oblast gdje se taj zaostatak može nadoknaditi.

Prilikom promocije ove kampanje istaknuta je procjena Svjetske turističke organizacije po kojoj bi do 2015. godine BiH mogla napraviti najveći skok u razvoju turizma i probiti se na treće mjesto u svijetu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.