NavMenu

Kineska kompanija CCECC želi ulagati u putnu infrastrukturu u FBiH

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 24.10.2016. 14:10
Komentari
Podeli
(Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
Na današnjem sastanku sa predsjednikom FBiH Marinko Čavarom predstavnici kineske kompanije CCECC izrazili su želju za saradnjom i ulaganjima u FBiH.

Istaknuli su da tokom realizacije velikih projekata, kao što su izgradnja željeznica i cestovne infrastrukture, preferiraju rad s lokalnim partnerima i podizvođačima, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH, a prenosi Oslobođenje.

Predstavljajući svoju kompaniju, gosti su naveli kako je CCECC projektirala i gradila neke od najvećih željezničkih i cestovnih projekata širom svijeta.

- Veliko mi je zadovoljstvo što je kompanija CCECC izrazila interes za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu i što su prepoznali ovu zemlju kao potencijal za ulaganje. Vjerujem da možemo ostvariti rezultate koji će se u FBiH i BiH očitovati kroz ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta u svim dijelovima BiH. Za Federaciju BiH i BiH veoma je važna izgradnja Koridora 5C, posebno u trenutku kada nije izgledna konstrukcija financiranja cijele dužine kroz BiH - rekao je Čavara.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.