NavMenu

Moguća saradnja Volkswagena i firmi iz BiH

Izvor: Klix Četvrtak, 20.10.2016. 08:21
Komentari
Podeli
(Foto: Bhakpong/shutterstock.com)
Delegacija Vlade FBiH sastala se u Frankfurtu sa rukovodstvom Volkswagen Braunschweig i tom prilikom istaknut je interes te fabrike da što prije budu razmotreni modaliteti saradnje sa kompanijama iz BiH, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Zajednička delegacija Vlade FBiH, Privredne komore FBiH i poslovnog sektora, koju su predvodili federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović i generalni konzul BiH u Frankfurtu, Dževad Saldić, posjetila je u Njemačkoj Volkswagen Braunschweig, glavnu fabriku rezervnih dijelova i prateće opreme za proizvodni program koncerna Volkswagen.

- Razgovarano je o mogućoj saradnji prisutnih kompanija BiH, kao što su Plamingo, TMD grupa, Bekto Precisa i Vagner automotiv, domaćih tržišnih lidera i firme domaćina - navodi se u saopštenju.

Tokom ove posjete, istaknut je interes da što prije budu razmotreni modaliteti saradnje sa predstavljenim kompanijama iz BiH. Naredni korak je direktni kontakt predstavnika menadžmenta, razvoja i strateškog planiranja fabrike da bi bili upoznati sa razvojnim poslovnim i proizvodnim pogonima domaćih kompanija.


Vujanović je naglasio da je višedecenijska saradnja sa Volkswagenom ogroman kapital uzajamnog uvažavanja, povjerenja i poslovne privrženosti, te da bi povratak Volkswagena, kao dominantnog strateško-ekonomskog partnera, značio veliku prednost, ne samo za razvoj metalne industrije precizne mehanike, nego i za privlačenje drugih velikih ekonomskih poslovnih partnera iz svih oblasti ekonomije i društvenog razvoja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.