NavMenu

Yahoo duplirao kvartalni profit - Zarada tokom tri mjeseca dostigla 163 mil USD

Izvor: Tanjug Srijeda, 19.10.2016. 13:35
Komentari
Podeli
(Foto: vovan/shutterstock.com)
Profit američke kompanije Yahoo više je nego udvostručen u kvartalu zaključno sa 30. septembrom, na 163 mil USD, uprkos tome što se kompanija priprema za prelazak u vlasništvo američke telekomunikacione kompanije Verizon.

- I dalje imamo dosta povjerenja ne samo u vrijednost našeg poslovanja, već i u vrijednost koju Yahoo proizvodi pružaju našim korisnicima - izjavila je generalna direktorka kompanije Marisa Majer po objavljivanju poslovnih rezultata koji su nadmašili očekivanja.

Prihodi kompanije su u pomenutom kvartalu dostigli 1,3 mlrd USD, što je skok u odnosu na 1,2 mlrd USD iz istog perioda prošle godine, dok su prihodi od reklama na mobilnim uređajima dostigli 396 mil USD u odnosu na 271 mil USD iz istog perioda lani.

- Lansirali smo nekoliko novih proizvoda i ostvarili solidne finansijske performanse - rekla je Mejer.

Ta internet kompanija je dogovorila u julu da svoju osnovnu djelatnost proda Verizonu za 4,8 mlrd USD, čime će biti stavljena tačka na 20-godišnju nezavisnost te kompanije.

Verizon je, međutim, saopštio prošle nedjelje da bi nedavno hakovanje 500 miliona naloga širom svijeta moglo značajno da utiče na 4,8 mlrd USD vrijedan ugovor, što znači da bi mogao da zatraži smanjenje cijene ili čak da odustane od ugovora.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.