NavMenu

Više od 120 proizvođača peciva u BiH sarađuje sa Konzumom

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 17.10.2016. 09:34
Komentari
Podeli
(Foto: amenic181/shutterstock.com)
Konzum BiH uspješno sarađuje sa više od 120 bosanskohercegovačkih proizvođača pekarskih proizvoda, a na odjelima peciva ovog maloprodajnog lanca nalazi se više od 500 vrsta peciva, od kojih 96% čine domaći pekarski proizvodi.

Pekara MBA iz Sarajeva svakodnevno isporučuje različite vrste proizvoda Konzumu, a zahvaljujući saradnji sa ovom kompanijom udvostručili su obim posla i povećali broj uposlenih.

- Od 2007. godine kada smo počeli saradnju, pa do danas s povećanjem broja prodavaonica Konzuma rasla je i količina narudžbi naših proizvoda. Danas s ponosom ističemo da od ove godine osim Sarajeva, naše proizvode isporučujemo u Konzumove prodavnice širom BiH. Kupcima su svakodnevno na raspolaganju svježa dnevna peciva, višednevna peciva, smrznuti i polusmrznuti pekarski proizvodi kao i kolači – ističe Samir Ćerimag.

Pekara Zlatno zrno dnevno isporuči gotovo 4.000 komada svježeg peciva u Konzumove prodavnice u RS i Kantonu Sarajevo.


- Od kada je počela saradnja, povećali smo obim proizvodnje za čak 40%, čime se ukazala potreba za dodatnom radnom snagom. Vrijedne ruke naših uposlenika svakodnevno pripremaju različite vrste peciva, koje se šalju u čak 83 Konzumove prodavnice – istakao je Dragan Ostojić, vlasnik pekare Zlatno zrno iz Banjaluke.

Razvoj i rast privrede BiH kroz uspješnu saradnju s domaćim proizvođačima, te kreiranje radnih mjesta dugoročni su poslovni ciljevi Konzuma u BiH, ističu u ovom kompaniji.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.