Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 03.03.2008.| 14:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ford najavljuje početak proizvodnje za svoj novi model - FORD KUGA

(Foto: b)

Proizvodnjom prve Ford Kuge u Fordovoj fabrici u Saarlouis-u (Njemačka), Ford Europe je i zvanično otpočeo svoj ulazak na visoko konkuretno tržište "crossover" vozila.

U planu je da se ove godine proizvede oko 45,000 jedinica ovog modela što predstavlja oko 10% godšnjeg proizvodnog kapaciteta ove Fordove proizvodne jedinice.

Također, Ford je investirao značajnu sumu u novu tehnologiju koja će pomoći pri proizvodnji nove Kuge, a njena prodaja će početi sredinom ove godine.

"Karakteristični "kinetic design", Fordova popularna on-road dinamika i premium kvalitet su samo neke od niza odličnih karakteristika koje će Kugu progurati na progresivnom crossover – tržištu" rekao je John Fleming, Predsjednik i CEO Ford Of Europe."

Kuga je četvrti model koji izlazi iz Saarlouis fabrike u posljednjih 12 mjeseci.

Prethodnici Kuge su novi C-MAX lansiran u martu 2007.-e, novi Ford Focus lansiran u decembru 2007.-e i novi Ford Focus ST koji je izašao nešto ranije ovog mjeseca. Sa predstavljanjem Kuge, proizvođači iz Sarlouisa po prvi put će imati tri različita serijska modela u isto vrijeme- Focus, C-MAX i Kuga.

Ford Kuga se ekskluzivno pravi u Saarlouis i oko 84% od njene ukupne proizvodnje biti će eksportovano u 32 zemlje. Pet najvećih prodajnih tržišta su Njemačka, Italija, Velika Britanija, Francuska i Španija, navodi se u saopćenju F - AC Sarajevo.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.