Izvor: Glas Srpske | Srijeda, 12.10.2016.| 14:22
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zdravstvu u RS više od 6 mil KM do kraja godine

(Foto: Zaretska Olga/shutterstock.com)
Na račun sedam bolnica i 38 domova zdravlja u RS do kraja godine trebalo bi da legne 6,1 mil KM, s ciljem olakšavanja poslovanja ovih zdravstvenih ustanova.

Najviše novca među bolnicama dobiće Univerzitetski klinički centar (UKC) RS - 1,4 mil KM. Domovi zdravlja u Mrkonjić Gradu i Kozarskoj Dubici dobiće najveće pojedinačne iznose u toj konkurenciji - po 150.000 KM.

U Fondu zdravstvenog osiguranja RS ističu da je novac obezbijeđen rebalansom finansijskog plana, odnosno budžeta Fonda za 2016. godinu. Dodali su da je Vlada RS odlučila da 4,1 mil KM bude raspoređen na račune sedam bolnica, dok 2 mil KM ide domovima zdravlja.

Direktor UKC RS Mirko Stanetić je istakao da će im ovaj novac dobro doći.

- Novac će biti utrošen u opremanje sala za operaciju, nabavku operacionih i porođajnih stolova, kolica za prevoz trudnica, te ostale neophodne opreme - kazao je Stanetić.

Direktor Zavoda Dr Miroslav Zotović Goran Talić ističe da će 1,2 mil KM, koliko je namijenjeno ovoj ustanovi, biti iskorišćeno za poboljšanje kvaliteta liječenja pacijenata.

- Osim što ćemo nabaviti novu opremu, novac će biti usmjeren i na uvođenje novih terapijskih i dijagnostičkih procedura - rekao je Talić.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.