NavMenu

Mer-Kunić iz Jajca širi poslovanje - Preduzeće za preradu mramora i granita planira otvaranje još jednog predstavništva u BiH

Izvor: eKapija Utorak, 11.10.2016. 15:15
Komentari
Podeli
(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Preduzeće za preradu mramora i granita Mer-Kunić iz Jajca posluje nešto više od 30 godina, a posljednjih deset godina preorijentiralo se na proizvodnju pločastog namještaja. U proizvodnom pogonu površine 2.500 kvadrata, proizvode obloge za uređenje enterijera i eksterijera, ali i kuhinje po mjeri, te kancelarijski namještaj.

Novo predstavništvo

Ismihana Kunić iz firme Mer-Kunić rekla je za Faktor da proizvodnja pločastog namještaja preuzima primat nad obradom mermera i granita.

- Zapošljavamo 14 radnika, s tendencijom povećanja zaposlenih svake godine. Oko 90% ukupne prodaje otpada na domaće tržište i oko 10% na izvoz. Najveći dio asortimana prodajemo na teritoriji Srednjobosanskog kantona. Učešćem na ZEPS-u očekujemo sklapanje novih kontakata i širenje na ostatak BiH - kazala je Kunić.

Prema njenim riječima, firma Mer-Kunić prvi put je učestvovala na sajmu ZEPS 2016.

(Foto: weedezign/shutterstock.com)
-Značajna je podrška Vlade SBK koja je nama i drugim firmama omogućila prvi put da učestvujemo na sajmu – rekla je Kunić.


Govoreći o očekivanjima od sajma, naša sagovornica navela je da je ostvaren kontakt s jednom firmom i da se razgovaralo o otvaranju predstavništva, ali detalje razgovora nije željela otkriti.

Profesionalni namještaj

Kunić je spomenula da firma proizvodi kuhinje po mjeri, klizne ormare, kupatilski namještaj.

- Građani nam iznesu ideju kako zamišljaju određeni komad namještaja, koji po tom radimo po mjeri i pretačemo u finalni proizvod. Osim toga, proizvodimo i profesionalni namještaj. Opremali smo sudnice u Travniku, a za privatne firme radimo i kancelarijski namještaj - rekla je Kunić.

Osim obrade mramora i granita, preduzeće Mer-Kunić bavi se i završnim radovima u građevinarstvu, odnosno ugradnjom granita i mramora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.