NavMenu

Procredit bank izdala 30.000 karticu

Izvor: Fena Petak, 29.02.2008. 09:06
Komentari
Podeli

ProCredit Bank je izdala 30.000 karticu u svojoj poslovnici u Mostaru, koju je preuzeo klijent ove banke Haris Behram.

Kako je saopćeno, kartično poslovanje je u ProCredit Bank uvedeno 2004. godine, te je u četverogodišnjem periodu izdato 30.000 kartica, te ova banka stanovništvu nudi debitne Maestro i Visa Electron kartice koje su vezane za tekući račun klijenta i omogućavaju pristup novcu 24 sata dnevno uz dodatnu pogodnost - mogućnost kredita po tekućem računu, a mogu se koristiti i kartice sa odgođenim plaćanjem Master Card i Visa Classic uz potrošački limit od 250 do 2.000 KM, sa odgodom plaćanja do 45 dana.

Sa ovim karticama moguće je plaćati putem interneta, rezervisati hotelski smještaj ili avionsku kartu, a klijenti imaju mogućnost da sumu svih transakcija koje su obavili jednog mjeseca plate do 15. u narednom mjesecu, bez kamate na utrošena sredstva.

Pravne osobe mogu odabrati VISA Business Electron karticu koja je namijenjena vlasnicima i ovlaštenim zastupnicima svih tipova registriranih firmi i omogućava praćenje troškova, kao što su gorivo, kancelarijski materijal i to su debitne kartice izrađene sa čip tehnologijom, koja osigurava najviši stepen sigurnosti i omogućavaju pristup novcu koji klijent posjeduje na tekućem računu, uključujući i mogućnost korištenja kredita po tekućem računu, stoji u saopćenju.

Trenutno ProCredit Bank ima 36 bankomata u zemlji, te podizanje novca sa debitnim karticama na bankomatima banke se klijentima ne naplaćuje, a naknada se ne zaračunava ni ako se novac podiže na bankomatima ProCredit banaka u zemljama Grupacije (Makedonija, Albanija, Srbija, Kosovo).

Za podizanje novca sa karticama sa odgođenim plaćanjem, ProCredit Bank svojim klijentima zaračunava minimalnu proviziju, saopćeno je iz ProCredit Bank.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.