NavMenu

Za rad u Njemačkoj detašmane dobilo 27 firmi iz RS

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 05.10.2016. 15:21
Komentari
Podeli
(Foto: Kzenon/shutterstock.com)
Predstavnici Privredne komore Republike Srpske danas su u Banjaluci uručili detašmane za 27 privrednih subjekata iz Srpske za rad u Njemačkoj u ovoj i narednoj godini.

Direktor Privredne komore Republike Srpske Dragica Ristić istakla je da je ukupni kontingent detašmana za BiH 2.000 od čega 666 pripada Republici Srpskoj.

- Detašmanska godina počinje 1. oktobra, a ove godine smo imali dobru saradnju sa Spoljnotrgovnskom komorom BiH. Za Republiku Srpsku je veoma značajan devizni priliv koji ostvaruju privredni subjekti na radu u Njemačkoj - rekla je Ristić novinarima, nakon uručivanja detašmana.

Ona je podsjetila da je javni konkurs za dodjelu detašmana za izvođenje radova u Njemačkoj objavljen u avgustu ove godine.

Vlasnik firme Monting Montaža iz Bijeljine Spasoje Albijanić naglasio je da je prihod firmi iz Srpske koje rade u NJemačkoj oko 30 miliona evra.


- Zahvalio bih Privrednoj komori Republike Srpske i Spoljnotrgovinskoj komori BiH na uručenoim detašmanima i što lakše možemo da ostvarujemo privredne rezultate u inostranstvu - rekao je Albijanić.

On je ocijenio da institucije BiH moraju više da pomognu firmama iz BiH koje rade u inostranstvu, u rješavanju određenih problema, među kojima je i dobijanje viza.

Koje firme su dobile detašmane pogledajte na ovom linku.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.