NavMenu

Uskoro počinje izgradnja podzemne garaže u Kolodvorskoj ulici

Izvor: eKapija Subota, 01.10.2016. 13:24
Komentari
Podeli

(Foto: chaoss/shutterstock.com)
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) Mujo Fišo i pomoćnik direktora Zavoda za izgradnju KS Drago Ivanović potpisali su u petak, 30. setepmbra, Sporazum o uređenju građevinskog zemljišta i realizaciji projekta izgradnje podzemne garaže G3 u Kolodvorskoj ulici, ajvlja Faktor.

Ministar Fišo kazao je da su potpisivanjem tog sporazuma detaljno definirane sve aktivnosti obje strane potpisnice na realizaciji tog za Općinu Novo Sarajevo, ali i Kanton Sarajevo važnog projekta. Dodao je da će izgradnja te garaže biti značajan korak u konačnom rješavanju pitanja saobraćaja u mirovanju u Sarajevu, prenosi Fena.

Kako je istakao Ivanović, Sporazumom je definirano da Zavod kao implementator projekta pripremi i opremi gradsko-građevinsko zemljište na spomenutom lokalitetu, obezbijedi neophodnu pripremnu i projektnu dokumentaciju na nivou idejnih i izvedbenih projekata, realizira kompletan projekt izgradnje spomenute garaže do njenog službenog stavljanja u funkciju.

Prema tom sporazumu, Zavod će s tim aktivnostima krenuti odmah nakon što Zavod za planiranje razvoja KS donese stručno mišljenje koji će precizirati tehničko-urbanističke uvjete za projektiranje i gradnju garaže G3.

Ministarstvo se obavezalo i da će osigurati neophodna finansijska sredstva za tri faze realizacije tog projekta i to za izradu pripremne i izvedbene dokumentacije te izgradnju objekta podzemne garaže s pratećim instalacijama.

- Ministarstvo će kao početna sredstva uplatiti Zavodu za izgradnju 100.000 KM, dok će ostala potrebna novčana sredstva biti doznačena poslije zaključivanja svakog pojedinačnog ugovora vezanog za taj projekt - saopćila je Press služba KS, a prenosi Faktor.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.