NavMenu

Bh. firme nastupaju na sajmu u Dubaiju i Ekonomskom forumu u Džedi

Izvor: Fena Ponedjeljak, 25.02.2008. 09:23
Komentari
Podeli

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirala je nastup članica na 13. Sajmu hrane, hotelijerstva i salonu kulinarstva "Gulfood 2008" koji se od 24. do 27. februara održava u Dubaiju (UAR).

Taj sajam je najveći i najznačajniji kako za tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata tako i za cijeli taj region.

Izlagačka površina je 50.295 m². Svoje proizvode na tom sajmu ponudit će MIMS Grupa i Klas JSC, Sarajevska pivara, Vegafruit, HBR D "Ilidža hoteli" i Vitinka.

U isto vrijeme, tačnije od 23. do 26. februara, Bosna i Hercegovina će se predstaviti i na ekonomskom forumu koji će biti održan u Džedi – Saudijska Arabija.

Poslovni forum Bosna i Hercegovina - Saudijska Arabija i bilateralne susrete organizirala je Vanjskotrgovinska komora BiH u suradnji s Predsjedništvom BiH i FIPA-om, a u koordinaciji sa Gospodarskom komorom Saudijske Arabije i Gospodarskom komorom Jeddah kao domaćinom.

Na tom poslovnom forumu BiH će predstaviti član Predsjedništva Haris Silajdžić, a više informacija o poslovnom ambijentu i investicijskim mogućnostima domaćinima će dati predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Milan Lovrić i direktor FIPA-e Haris Bašić.

U bh. delegaciji su i predstavnici jedanaest poduzeća zainteresiranih za ovo tržište - Energoinvesta, MIMS-a, Unioninvesta, Šipad komerca, Vitinke, Voćara, BBI banke, Coninta, Konjuha, BH Telecoma i Norfisha.

Cilj posjeta firmi je da razmotre mogućnosti plasiranja svojih proizvoda na tržište Saudijske Arabije, kao i da ponude konkretne projekte za ulaganje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.