Izvor: Capital | Ponedjeljak, 26.09.2016.| 13:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Predstavljeni promotivni filmovi o privredi BiH

(Foto: dotshock/shutterstock.com)
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović i predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Bruno Bojić pristustvali su danas u Sarajevu prezentaciji promotivnih filmova pod zajedničkim imenom Inspirativna ideja o privrednim mogućnostima u BiH.

Riječ je o pet promotivnih video materijala u kojim su prikazani potencijali metalne i elektroindustrije, prehrambene industrije, drvne industrije i turizma za koje je Spoljnotrgovinska komora BiH izdvojila 80.000 KM.

Šarović kaže da predstavljeni video materijal predstavlja početak nastojanja da se podigne nivo promocije privrednih potencijala BiH .

- Predstavljeni video materijali su dio zajedničkog projekta Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Spoljnorgovinske komore BiH. Mi smo u Ministastvu obezbijedili sredstva - rekao je Šarović.

On ističe da promovisanje privrednih potencijala BiH sve više dobija na značaju, te da paralelno s tim raste i budžet namijenjen za tu svrhu.

Bojić je rekao da danas predstavljeni filmovi imaju za cilj poboljšanje imidža BiH jer se veoma malo pažnje pridaje privrednim potencijalim zemlje.

- Napravili smo materijal koji će se sigurno prikazivati u diplomatskim predstavništvima širom svijeta, biće korišćen tokom međunarodih sajamskih manifestacija, posjeta privrednih delegacija - rekao je Bojić.

Predstavljeni video materijali biće dostavljeni Predsjedništvu BiH, Ministarstvu inostranih poslova BiH, Ministarstvu spoljne trgovine, ali i svim drugim koji su zainteresovani za prezentaciju privrednih potencijala BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.