Izvor: eKapija | Petak, 23.09.2016.| 11:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Siemens dodijelio priznanja za regionalno novinarsko takmičenje Press Award 2016

Novinarka BHT1 Almina Ahmetović dobitnica je ovogodišnje novinarske nagrade na temu Inteligentna infrastruktura koju dodjeljuje kompanija Siemens Sarajevo.

Na regionalno novinarsko takmičenje Siemens CEE Press Award 2016 u kojem su učestvovali predstavnici medija iz 10 zemalja centralne i istočne Evrope pristiglo ukupno 147 novinarskih radova.

Svečana regionalna ceremonija dodjele nagrada održat će se 29. septembra 2016. godine u Siemens City-ju u Beču, kada će biti proglašena tri najbolja novinarska rada u centralnoj i istočnoj Evropi. Tokom posjete Beču, predstavnici medija će biti u prilici da se u praksi upoznaju sa Siemens rješenjima u oblasti inteligentne infrastrukture, koja ovaj grad čine primjerom grada budućnosti.

Glavna nagrada za tri regionalna pobjednika bit će trodnevno studijsko putovanje u London i posjeta Crystal-u, najvećoj svjetskoj izložbi o budućnosti gradova. Tokom posjete Crystal-u, Siemens-ovoj incijativi za održive gradove, nagrađeni predstavnici medija biće u prilici da istraže načine na koje možemo kreirati bolju budućnost za naše gradove. Oni će pogledati najveću izložbu posvećenu urbanoj održivosti, budućim trendovima, izazovima i rješenjima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.