NavMenu

Više od 1.000 vila, šoping centri i žičara do Bjelašnice - Pogledajte kako će izgledati kompleks Buroj Ozone u BiH (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 23.09.2016. 10:44
Komentari
Podeli
(Foto: burojo3.ba)
U Prečkom Polju u opštini Trnovo (Bosna i Hercegovina) kompanija Buroj International Group počela je gradnju najvećeg turističkog grada u Evropi. Projekat vredan 4,5 mlrd KM (2,2 mlrd EUR) biće realizovan do 2025. godine, a podrazumeva gradnju više od 75 hotela, nekoliko šoping centara, više od 1.000 luksuznih vila, žičaru do planine Bjelašnica, sportski i medicinski centar, kao i mnogo drugih sadržaja.

Na otprilike 1.500.000 m2 kolika je planirana površina ovog grada biće sagrađeni objekti koji će odisati luksuzom, a koji bi, kako su predvideli investitori, trebalo da privuku turiste iz celog sveta, ali i one koji žele kupiti luksuzne nekretnine u zelenoj oazi blizu Sarajeva.

Buroj Ozone Vile zajednica će imati tri vrste prostranih i karakterističnih vila, parkove, bazene, dečija igrališta, kafiće i restorane, dok će tržni centar Zayed biti najveći u regionu. Biće tu i akvarijum, bioskop, internacionalni restorani, zatvoreni tematski parkovi, zabavne igraonice za decu, luksuzni spa centar i rezidencijalni sadržaji...

Biće sagrađeno i 70 luksuznih hotela visoke kategorije, a u nekima od njih po relativno pristupačnim cenama moći će da se kupe apartmani.

Posebna atrakcija koju navode investitori je žičara kojom će se ovaj turistički grad povezati sa Bjelašnicom. Linija je duga 6,5 kilometara, a nadmorska visina se penje od 1.045 do 2.067 metara.

- Duž žičare biće nekoliko stanica za odmor, u kojima će se moći uživati okružen netaknutom prirodom. Na tim stanicama će se moći pristupiti rekreacionim zonama na Bjelašnici - zaključili su u Buroju.


Fotogalerija
Turistički grad Buroj Ozone u Trnovu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.