NavMenu

KOMIĆ: Banjaluka može postati grad softvera

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 21.09.2016. 15:44
Komentari
Podeli
Jasmin KomićJasmin Komić
Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić rekao je danas na okruglom stolu Banjaluka - softver siti - 2021 da ovaj grad ima realne šanse da već 2021. godine postane softverski grad. Komić je na skupu u Inovacionom centru rekao da za formiranje IT kompanija postoje šanse u institucionalnom, zakonodavnom i svakom drugom pogledu.

- To znači da je Vlada Srpske zajedno sa Ministarstvom nauke i tehnologije prepoznala snagu IT sektora. Mi smo formirali Agenciju za informaciono društvo i SARNET, a u međuvremenu je formiran i Inovacioni centar Banjaluka, kao i jedini Microsoft inovacioni centar u BiH - naveo je Komić.


On je izrazio nadu da će se u naredne četiri godine uspjeti u ovim namjerama, iako postoje problemi u smislu broja i dostupnosti IT stručnjaka, što je nedostatak u cijelom regionu.

- Zato u pogledu edukacije moramo da uložimo dodatne napore - istakao je Komić i dodao da će okrugli sto pomoći u definisanju smjernica za novu Strategiju naučnog i tehnološkog razvoja Srpske 2017-2021.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.