NavMenu

Tim bilding na Zlatiboru - I zabava i motivacija uz aktivnosti u prirodi

Izvor: eKapija Subota, 24.09.2016. 13:09
Komentari
Podeli
Već odavno znamo da tim bilding znači dobru zabavu, lijepu šansu da sa kolegama provedete kvalitetno vrijeme, motivišete se za nove pobjede, upoznate one koji su vam nekako uvijek izmicali, zavolite one nadređene i postanete još bolji prema podređenima.

Zato se u organizaciji tim bildinga ništa ne prepušta slučaju, jer dobro osmišljene aktivnosti osim što će zabaviti sve koji su krenuli, uvijek imaju i motivacionu poruku. U to se uvjerila grupa koja je nedavno na Zlatiboru učestvovala u tim bildingu u organizaciji hotela Zlatibor Mona.

Ovaj hotel već devet godina nudi usluge tim bildinga i već su se etablirali kao destinacija i hotel koji nudi odlične uslove za to. Direktor prodaje kompanije Mona Hotel Management Petar Platiša kaže za eKapiju da osim što imaju kvalitetnu hotelsku uslugu, tu i je adekvatan prateći sadržaj. Hotel se tokom godina razvijao i unapređivao, pa se danas mogu pohvaliti velikom brojem organizovanih tim bildinga za kompanije koje posluju u Srbiji.

- U ukupnoj strukturi noćenja našeg hotela na Zlatiboru 50% čine grupe. To su manje više korporacijski događaji, seminari i tim bildinzi. Kada govorimo o tim bildingu, smatram da destinacija Zlatibora i okoline pruža najbolje uslove za njegovo organizovanje. Mi organizujemo brojne tim bilding aktivnosti među kojima su najpopularnije rafting Tarom, splavarenje Drinom, off road karavani, paraglajding, penjanja, vožnja kajakom, ali i sve popularniji paintball i najveći avantura park na Balkanu koji se nalazi u blizini centra Zlatibora i prostite na 4 hektara - kaže Platiša.

Među njihovim klijentima dominiraju renomirane kompanije koje posluju na tržištu Srbije, ali i regiona iz najrazličitijih branši, koje u tim bildingu vide lijepu priliku za jačanje timskog duha i razonodu. A pričati o svim benefitima Zlatibora možda je suvišno, ali naš sagovornik to dodatno pojašnjava.

- Ovo je destinacija koja je aktivna 365 dana u godini i cjelokupna infrastruktura koja prati ovo turističko mjesto radi cijelu godinu. Zato svi koji dođu kod nas, osim što uživaju u svim sadržajima hotela, van njega naći će još mnogo toga interesantnog za rekreaciju, avanturu i opuštanje.

Platiša ističe još prednosti ovog hotela za organizaciju tim bildinga.

- Imamo sjajnu uslugu i cjelokupnu podršku za tim bilding aktivnosti: programi, prevoz, vodiči, ulaznice i licencirani instruktori. Cjelokupne aktivnosti klijent dogovara sa nama, tako da naš klijent ne mora da pregovara sa svim dobavljačima posebno, već je samo u kontaktu sa hotelom Zlatibor Mona. Osim toga, klijentima smo na raspolaganju za sprovođenje u djelo celokupnog tim bildinga prema njihovoj viziji i zahtjevima. To vidimo kao značajnu konkurentnu prednost.

Kaže da će prošlogodišnja popunjenost hotela na Zlatiboru od 76% biti nadmašena ove godine. Očekuju popunjenost od 80 do 82%, što će, kako kaže, biti apsolutni rekord Zlatibora kao turističke destinacije.

Prije desetak dana hotel je ugostio predstavnike nekoliko firmi i medija kako bi im dočarao Zlatibor kao tim bilding destinaciju. Tako su se upoznali i družili zaposleni iz renomiranih kompanija, medija i hotela Zlatibor Mona.

Kako smo se proveli?


Bio je to vikend dobre zabave, adrenalina i hrabrosti da pobijediš sebe. Prije nego što smo krenuli na penjanje stijene i vožnju kajakom, Dragan Jaćimović iz Extreme summit team-a održao je motivacioni govor, inspirisan njegovim dugogodišnjim usponima na planinama širom svijeta. Jaćimović je, kako je rekao, posljednji Jugosloven i prvi Srbin koji je osvojio Mont Everest. Zato nas je i natjerao da u onome što slijedi ne odustajemo i pobijedimo strahove.


Instruktori Extreme summit team-a pomogli su da se svaki član ekipe popne na stijenu visoku nešto više od 20 metara, što je većini od nas bio prvi put. Mnogi su rekli da će ovo zasigurno ponoviti.

Vožnja kajakom prelijepim meandrima kanjona Uvac je poseban doživljaj. Dok vozite i ćaskate sa ekipom u drugim kajacima, uživate u nesvakidašnjim predjelima ovog nadaleko čuvenog kanjona. Mir koji vas okružuje još vam jednom govori koliko ljepota krije Srbija.

Pred polazak za Beograd, priredili su nam najteži adrenalinski zadatak - prelazak pet nivoa u najvećem adrenalinskom parku na Balkanu, a koji je na tri minuta hoda od centra Zlatibora. Park je namijenjen i djeci, pa se nemojte iznenaditi kada vidite koliko su tek oni hrabri.

T.B.

Fotogalerija
Tim bilding u zlatiborskom kraju
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.