NavMenu

Na čekanju novac za izgradnju graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 19.09.2016. 15:41
Komentari
Podeli
(Foto: ThomBal/shutterstock.com)
Most na rijeci Drini između Bratunca i Ljubovije biće izgrađen do novembra ove godine, ali stanovnici neće moći tada da ga koriste, jer Savjet ministara BiH koči napore Srbije i RS da se ova žila kucavica Podrinja i Birča što prije završi. Rekla je ovo ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić, naglasivši da je Vlada RS na vrijeme ispunila sve svoje obaveze.

Ona je dodala da je sporazumom između Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije, potpisanim 2015, predviđeno da Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH bude investitor graničnog prelaza.

- Budžetom za 2016. godinu UIO nije predvidio novac za izgradnju tog graničnog prelaza, a Savjet ministara i granična služba nisu napravili sporazum o graničnim prelazima između BiH i Srbije - istakla je Golićeva.


Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko poručio je da nije tačno da BiH blokira gradnju mosta, te da je sa potpredsjednikom Vlade Srbije Zoranom Mihajlović dogovorio sastanak kako bi izgladili nesuglasice.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.