Izvor: Klix | Subota, 17.09.2016.| 15:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Alternativna medicina dobija svoje mjesto u zdravstvenom sistemu BiH

(Foto: Rajko Karišić)
Alternativna medicina polako dobija svoje mjesto u zdravstvenom sistemu Bosne i Hercegovine te će, vjerovatno, postati glavna karika u zaštiti zdravlja ljudske populacije, poručeno je u subotu, 17. septembra, s četvrtog međunarodnog kongresa tradicionalne i zapadne medicine koji se održava u sarajevskoj Vijećnici.

Tim povodom direktorica Udruženja informoterapeuta i fitoterapeuta u BiH i Centra tradicionalne alternativne medicine Branislava Rakonjac kazala je kako je cilj prezentirati preventivni način liječenja putem kompjuterske dijagnostike, koja je najmlađa grana medicine nastala kroz tradicionalnu i kvantnu medicinu na osnovu meridijana i akupunkturnih točaka.

- Pokrovitelj kongresa je Gradsko vijeće Grada Sarajeva, a nastojat ćemo govoriti o kvantnoj medicini, informoterapiji i kompjuterskoj dijagnostici koja kao najmlađa grana medicine obuhvata pregleda na računaru na ćelijskom nivou. Ovdje su danas prisutni doktori zapadne i istočne medicine na jednom mjestu - kazala je Rakonjac.

Profesor s Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Velija Katica istakao je kako je riječ o jednom od najznačajnijih kongresa koji se održava u ovom periodu u BiH i koji ima perspektivu i rezultate.

- Alternativna medicina polako dobija svoj prostor i postat će glavna karika u zaštiti zdravlja ljudske populacije - naglasio je prof. Katica.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.