NavMenu

Aerodromi RS i IRB RS potpisali ugovor o zajmu - Novo skladište za kargo saobraćaj do sredine 2017.

Izvor: Nezavisne novine Nedjelja, 18.09.2016. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: Pierre-Yves Babelon/shutterstock.com)
Direktor Javnog preduzeća Aerodromi Republike Srpske Miroslav Janjić rekao je da će na Aerodromu Banjaluka u narednih šest do devet mjeseci biti rekonstruktruisana i proširena aerodromska zgrada, te izgrađeno novo skladište za kargo saobraćaj.

S ciljem realizacije ovog projekta, Janjić je u četvrtak, 15. septembra, potpisao ugovor o zajmu sa Investiciono-razvojnom bankom Srpske.

Janjić kaže da će zgrada dobiti novih 397 m2, dok će skladište za avioprevoz robe imati površinu od 1.360 m2.

- Riječ je o 7 mil KM za ukupni investicioni program, dok će konačni iznos biti poznat tek kada se u skladu sa zakonom završe sve nabavke i procedure. Izgradnja kargo objekta je okosnica ukupnog investicionog programa koji će omogućiti robni saobraćaj na Aerodromu Banjaluka za kompanije i korisnike koji traže posebnu zaštitu i uslove transporta - istakao je Janjić.

On je rekao da će ovaj posao omogućiti dovoljno uslova aviokompanijama da u narednom periodu mogu da sarađuju sa Aerodromima Srpske.

Janjić očekuje da će ovaj posao dati rezultat i u prevozu putnika, ali i da će aerodrom biti interesantniji svim korisnicima aviousluga, kao i privredi Srpske.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.