NavMenu

Sanelini prijatelji predstavljaju Operno veče - Koncert poznatih arija

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.02.2008. 11:40
Komentari
Podeli

Umjetnici Sarajevske opere, Sarajevske filharmonije i ostali pripremaju cjelovečernji koncert najboljih opernih arija koje poznajemo i volimo – koncert koji obećava da će biti noć za pamćenje.

Dobrotvorni nastup pjevača, muzičara i dirigenata se organizuje u cilju sakupljanja novaca za hitni medicinski tretman Sanele Redžepagić, mlade talentovane mezo-sopranistice koja boluje od raka dojke.

U soliste se ubrajaju Amila Bakšić, Melisa Hajrulahović, Denis Isaković, Ivana Kladarin Ivaković, Adema Pljevljak Krehić, Armando Puklavec, Ivica Šarić i Tvrtko Stipić.

Oni će izvoditi najpoznatije arije iz Bellinijeve Sonnambule, Bizeove Karmen, Donizettijevog Ljubavnog napitka, Mocartove Čarobne frule i Don Đovanija, te niz drugih poznatih arija na koncertu za ljubitelje muzike koji se ne smije propustiti.

Kao dirigenti večeri će se predstaviti Samra Gulamović, Julio Marić, Emir Nuhanović i Dario Vučić.

Ovaj koncert će ponuditi lepezu najpoznatijih melodija iz najvećih opera ikad sačinjenih koje će izvoditi najbolji pjevači jugoistočne Evrope.

Koncert će se održati 23. februara 2008. godine u Velikoj sali zgrade Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Cijena ulaznice iznosi 50 KM. Rezervacije je moguće izvršiti putem elektronske pošte na adresu friendsofsanela@gmail.com.

Ulaznice je potrebno preuzeti prije koncerta a moguće ih je nabaviti i na blagajni Narodnog pozorišta (Obala Kulina Bana 9) pozivom na broj telefona: 033 221 682 od 9.00 do 12.00 sati, te od 16.00 sati do 19.30 sati, svakog dana osim nedjelje.

Svi prihodi s koncerta idu u Udruženje žena "BISER Internacional" u svrhu pokrivanja troškova Saneline operacije u Italiji.

Sarajevo art

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.