NavMenu

Francuski hotelski gigant AccorHotels nudi franšize u regionu

Izvor: Franchising.rs Nedjelja, 11.09.2016. 11:22
Komentari
Podeli

(Foto: Rosli Othman/shutterstock.com)
Brendovi najveće evropske hotelske grupe AccorHotels od sada su, kao franšiza, dostupni i u našem regionu. Za razvoj franšizne mreže i podršku u cijeloj Srednjoj i Istočnoj Evropi zadužena je poljska kompanija Orbis.

Sa portfeljom od 4.000 hotela i 570.000 soba, francuski AccorHotels je ne samo najveći evropski, već i jedan od vodećih svetskih hotelskih operatera. Prisutan je u 95 zemalja i izdvaja se kao grupa sa najvećim i najraznovrsnijim portfeljom hotelskih brendova koji uključuje hotele u svim kategorijama, u rasponu od ekonomičnih do luksuznih.

Jedan od AccorHotels brendova – ibis, otvoren je u septembru 2015. u Skoplju. Hotel ibis Skopje City Center se nalazi u centru grada i ima 110 soba.

Orbis je najveći lanac hotela u Poljskoj i primalac master franšize za AccorHotels brendove za Poljsku i još 15 zemalja Srednje, Istočne i Jugoistočne Evrope, među kojima su i Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija.

Hotelijeri koji razmišljaju o promjeni imidža i rebrendingu postojećih objekata, kao i oni koji bi želeli da u hotelijerstvo uđu "od nule", dobijaju sada priliku da otvore i vode hotele po visokim standardima i pod dobro poznatim brendovima – Mercure, Novotel, Sofitel, M gallery, Pullman, Ibis, Ibis Styles i Ibis Budget.

Kao nosilac master franšize i kompanija s međunarodnim iskustvom, Orbis Group će biti zadužen za prijenos znanja, obuku i podršku tokom čitavog procesa saradnje.

Kako kaže Malgožata Morek, direktorka franšiznog razvoja grupe Orbis, pored snažnog marketinga i online kanala distribucije, dobro poslovanje franšiznim hotelima donijeće i rezervacioni sistem TARS – najbolji u svojoj klasi, globalno rasprostranjena mreža prodavaca, kao i program lojalnosti Le Club AccorHotels, koji pomaže da se poboljša konkurentnost i svijest o pripadnosti renomiranom lancu hotela. Ulaskom u franšizni sistem, hotelijeri po pravilu mogu da računaju i na visoke standarde kvaliteta usluge i bezbjednosti.

– Tokom pregovora, najveći naglasak je stavljen na lokaciji i veličini objekta. Zbog toga sprovodimo i temeljnu tehničku provjeru objekta, jer je stanje hotela od ključne važnosti. Bitan nam je i broj soba i da li postoji mogućnost za proširenje kapaciteta – napominje Morek.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.