NavMenu

Na UKC RS više od 20.000 operativnih zahvata za pola godine

Izvor: Glas Srpske Nedjelja, 11.09.2016. 14:25
Komentari
Podeli

(Foto: nimon/shutterstock.com)
Na 16 hirurških klinika Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS u prvih šest mjeseci ove godine realizovano je 20.596 operativnih zahvata.

Načelnik Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju dr Dragan Kostić u petak je istakao da bolnicu ne čine zidovi, nego ljekari koji liječe pacijente, te da ne treba stvarati negativnu sliku samo pri ulasku u oronulu zgradu hirurgije. Naglašava da je u klinici zaposleno 56 ljudi, od toga 19 doktora i 37 medicinskih sestara, te da raspolažu sa 68 kreveta.

Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje dr Darko Golić rekao je da je ova klinika prepoznatljiva u regionu po tome što jedini rade sve tehnike, izuzev anestezije na otvorenom srcu.

- Stupili smo u kontakt sa jednom američkom organizacijom koja okuplja ginekologe i anesteziologe, a bavi se sigurnim porodom i s njima u ponedjeljak otvaramo radionicu u Banjaluci - rekao je Golić.

Generalni direktor UKC RS Mirko Stanetić naglasio je da će rad ljekara na hirurškim klinikama biti znatno olakšan preseljenjem u nove objekte na Paprikovcu polovinom 2018. godine. Stanetić je kazao da je u UKC-u u toku sistematizacija radnih mjesta, u okviru čega je bilo promjena kada je riječ o pozicijama glavnih medicinskih sestara.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.