Izvor: Fena | Četvrtak, 14.02.2008.| 10:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na bh. tržištu novi model Audi A4

(Foto: b)

Prestižna automobilska marka Audi na bh. tržištu ponudila je svoj novi model "audi A4".

Tim povodom direktor ASA Auta Senad Olovčić danas je na konferenciji za novinare u Sarajevu istakao da je na bh. tržištu Audi ostvario tržišni udjel od 3,85 posto, a učešće u premium segmentu je 60 procenata, što je najbolji procentualni uspjeh u regionu. Lani je u BiH prodato 475 "audija", a u ovoj godini planirano je povećanje prodaje.

"Naš cilj je da u 2008. premašimo 500 prodatih vozila, a sigurno je da će novi "audi A4 "imati značajnu ulogu u tome" kazao je Olovčić.

Karakteristike novog "audija A4" predstavio je rukovodilac prodaje Audija Dino Bratović koji je kazao da se radi o autu budućnosti na kome je sve novo u odnosu na raniji model.

Novi "audi A4" je duži, širi, unutrašnjost je prostranija, a jedna od novina je inteligentni ključ koji može memorirati bitne servisne informacije.

Početna cijena novog "audija A4" je 57.700 KM (s PDV-om) uz dobru osnovnu opremu i TDI motor. Olovčić je na pitanja novinara odgovorio da je ove godine planirana prodaja oko 200 vozila te da se i ovaj model Audija radi u Vogošći.

Zvanična prezentacija novog "audija A4" najavljena je večeras u BKC-u.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.