Izvor: Fena | Četvrtak, 14.02.2008.| 10:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na bh. tržištu novi model Audi A4

Prestižna automobilska marka Audi na bh. tržištu ponudila je svoj novi model "audi A4".

Tim povodom direktor ASA Auta Senad Olovčić danas je na konferenciji za novinare u Sarajevu istakao da je na bh. tržištu Audi ostvario tržišni udjel od 3,85 posto, a učešće u premium segmentu je 60 procenata, što je najbolji procentualni uspjeh u regionu. Lani je u BiH prodato 475 "audija", a u ovoj godini planirano je povećanje prodaje.

"Naš cilj je da u 2008. premašimo 500 prodatih vozila, a sigurno je da će novi "audi A4 "imati značajnu ulogu u tome" kazao je Olovčić.

Karakteristike novog "audija A4" predstavio je rukovodilac prodaje Audija Dino Bratović koji je kazao da se radi o autu budućnosti na kome je sve novo u odnosu na raniji model.

Novi "audi A4" je duži, širi, unutrašnjost je prostranija, a jedna od novina je inteligentni ključ koji može memorirati bitne servisne informacije.

Početna cijena novog "audija A4" je 57.700 KM (s PDV-om) uz dobru osnovnu opremu i TDI motor. Olovčić je na pitanja novinara odgovorio da je ove godine planirana prodaja oko 200 vozila te da se i ovaj model Audija radi u Vogošći.

Zvanična prezentacija novog "audija A4" najavljena je večeras u BKC-u.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.