Izvor: Investitor | Srijeda, 13.02.2008.| 10:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Global Custodian: HVB Central Profit banka najbolja za skrbništvo

(Foto: b)

Međunarodni magazin za skrbničke usluge Global Custodian proglasio je HVB Central Profit Banku, članicu UniCredit Grupe, za najbolju banku za skrbničke usluge na tržištima kapitala u BiH. Ovo je prvi put od uvođenja skrbničkih usluga u BiH da je Global Custodian sproveo ispitivanje među korisnicima ovih usluga, saopćila je UniCredit Group.

Navodi se da je ova nagrada samo jedna u nizu koju je UniCredit grupa osvojila na globalnom nivou po pitanju skrbničkih usluga, te predstavlja nastavak rada koji je HVB Central Profit Banka započela ostvarivši prvu skrbničku transakciju u istoriji tržišta kapitala u BiH u oktobru 2006. godine.

Prema pisanju magazina Global Finance, HVB Central Profit Banka postigla je impresivne rezultate na tržištu BiH imajući u vidu složenost, rasparčanost i dvostruku legisaltivu tržišta u BiH. Također, HVB Central Profit Banka je i jedna od vodećih lokacija unutar UniCredit Grupe i po ocjenama spada u sam vrh grupacije. Rezultati Banke su iznad tržišnog prosjeka za većinu usluga, a prema svjetskim standardima rezultati prelaze prosjek četvrtine skrbničkih usluga.

Jedna od najčešće isticanih prednosti HVB Central Profit Banke je dobro poznavanje finansijskih tržišta kako u BiH, tako i u centralnoj i istočnoj Evropi.

HVB Central Profit Banka je sposobna pružiti sve ove usluge zahvaljujući jedinstvenoj mreži UniCredit Grupacije, najveće bankarske grupacije u centralnoj i istočnoj Evropi, navodi se saopćenju. Sa više od 30 godina iskustva u CEE regiji UniCredit Grupa je u mogućnosti pružiti usluge koje su "krojene" za klijente i njihove potrebe.

Nagrade će biti uručene 13. marta u Londonu, za vrijeme promocije rezultata istraživanja za 2007. godinu, navodi se u saopćenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.