NavMenu

Global Custodian: HVB Central Profit banka najbolja za skrbništvo

Izvor: Investitor Srijeda, 13.02.2008. 10:10
Komentari
Podeli

Međunarodni magazin za skrbničke usluge Global Custodian proglasio je HVB Central Profit Banku, članicu UniCredit Grupe, za najbolju banku za skrbničke usluge na tržištima kapitala u BiH. Ovo je prvi put od uvođenja skrbničkih usluga u BiH da je Global Custodian sproveo ispitivanje među korisnicima ovih usluga, saopćila je UniCredit Group.

Navodi se da je ova nagrada samo jedna u nizu koju je UniCredit grupa osvojila na globalnom nivou po pitanju skrbničkih usluga, te predstavlja nastavak rada koji je HVB Central Profit Banka započela ostvarivši prvu skrbničku transakciju u istoriji tržišta kapitala u BiH u oktobru 2006. godine.

Prema pisanju magazina Global Finance, HVB Central Profit Banka postigla je impresivne rezultate na tržištu BiH imajući u vidu složenost, rasparčanost i dvostruku legisaltivu tržišta u BiH. Također, HVB Central Profit Banka je i jedna od vodećih lokacija unutar UniCredit Grupe i po ocjenama spada u sam vrh grupacije. Rezultati Banke su iznad tržišnog prosjeka za većinu usluga, a prema svjetskim standardima rezultati prelaze prosjek četvrtine skrbničkih usluga.

Jedna od najčešće isticanih prednosti HVB Central Profit Banke je dobro poznavanje finansijskih tržišta kako u BiH, tako i u centralnoj i istočnoj Evropi.

HVB Central Profit Banka je sposobna pružiti sve ove usluge zahvaljujući jedinstvenoj mreži UniCredit Grupacije, najveće bankarske grupacije u centralnoj i istočnoj Evropi, navodi se saopćenju. Sa više od 30 godina iskustva u CEE regiji UniCredit Grupa je u mogućnosti pružiti usluge koje su "krojene" za klijente i njihove potrebe.

Nagrade će biti uručene 13. marta u Londonu, za vrijeme promocije rezultata istraživanja za 2007. godinu, navodi se u saopćenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.