Izvor: Investitor | Srijeda, 13.02.2008.| 10:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Global Custodian: HVB Central Profit banka najbolja za skrbništvo

Međunarodni magazin za skrbničke usluge Global Custodian proglasio je HVB Central Profit Banku, članicu UniCredit Grupe, za najbolju banku za skrbničke usluge na tržištima kapitala u BiH. Ovo je prvi put od uvođenja skrbničkih usluga u BiH da je Global Custodian sproveo ispitivanje među korisnicima ovih usluga, saopćila je UniCredit Group.

Navodi se da je ova nagrada samo jedna u nizu koju je UniCredit grupa osvojila na globalnom nivou po pitanju skrbničkih usluga, te predstavlja nastavak rada koji je HVB Central Profit Banka započela ostvarivši prvu skrbničku transakciju u istoriji tržišta kapitala u BiH u oktobru 2006. godine.

Prema pisanju magazina Global Finance, HVB Central Profit Banka postigla je impresivne rezultate na tržištu BiH imajući u vidu složenost, rasparčanost i dvostruku legisaltivu tržišta u BiH. Također, HVB Central Profit Banka je i jedna od vodećih lokacija unutar UniCredit Grupe i po ocjenama spada u sam vrh grupacije. Rezultati Banke su iznad tržišnog prosjeka za većinu usluga, a prema svjetskim standardima rezultati prelaze prosjek četvrtine skrbničkih usluga.

Jedna od najčešće isticanih prednosti HVB Central Profit Banke je dobro poznavanje finansijskih tržišta kako u BiH, tako i u centralnoj i istočnoj Evropi.

HVB Central Profit Banka je sposobna pružiti sve ove usluge zahvaljujući jedinstvenoj mreži UniCredit Grupacije, najveće bankarske grupacije u centralnoj i istočnoj Evropi, navodi se saopćenju. Sa više od 30 godina iskustva u CEE regiji UniCredit Grupa je u mogućnosti pružiti usluge koje su "krojene" za klijente i njihove potrebe.

Nagrade će biti uručene 13. marta u Londonu, za vrijeme promocije rezultata istraživanja za 2007. godinu, navodi se u saopćenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.