NavMenu

Fond za zaštitu okoliša FBiH prvi u regionu pokrenuo Revolving fond

Izvor: eKapija Utorak, 06.09.2016. 14:15
Komentari
Podeli
Fond za zaštitu okoliša FBiH dobio je u Berlinu priznanje nakon što je prvi u regionu pokrenuo Revolving fond za finansiranje projekata energijske efikasnosti, prenosi RTV Slon.

Direktor Fonda Fuad Čibukčić predvodi delegaciju na skupu Green Energy Summer School, u organizaciji UNDP-a, koji je do sad u saradnji s institucijama BiH dao značajan doprinos unapređenju energijske efikasnosti i zaštite okoliša. Skup, koji traje do 9. septembra, okupio je stručnjake i predavače iz ove oblasti, važne u procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji.

Iz Fonda za zaštitu okoliša ističu da ovo priznanje ima posebnu težinu, a ubuduće će se druge zemlje iz regiona moći koristiti tu praksu.

Direktor Čibukčić kazao je da ova institucija nastoji dati novi proizvod koji će doprinijeti značajnom ulaganju u oblast energijske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

- S obzirom na to da će se 31% od ukupnih obaveza na putu pristupanja EU odnositi na energijsku efikasnost i zaštitu okoliša, značajno je što je napravljen ovakav iskorak. Uz to, Revolving fond je podsticaj industriji, ali i privatnom kapitalu da uđu za ove projekte - podvukao je Čibukčić.


Javni konkurs za dodjelu sredstava iz Revolving fonda za finansiranje projekata energijske efikasnosti još je otvoren. Sredstva se dodjeljuju s grace periodom maksimalno do 12 mjeseci, fiksnom kamatnom stopom od 2% godišnje, dok je rok zajma do 7 godina uključujući grace period, prenosi RTV Slon.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Saobraćaj

Vlada RS nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju - U toku izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu

Vlada Srpske nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju, zemljište na kojem će biti izgrađen je deminirano, a u toku je izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu. Poručeno je to iz Ministarstva saobraćaja i veza RS u odgovoru na poslaničko pitanje Đorđa Vučinića iz Liste za pravdu i red koji je tražio odgovore kada će konačno početi gradnja trebinjskog aerodroma. Iz resornog ministra su prvo podsjetili da je još u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.