NavMenu

Više kompanija iz BiH na sajmu hrane u Istanbulu

Izvor: eKapija Petak, 02.09.2016. 09:27
Komentari
Podeli
(Foto: 06photo/shutterstock.com)
Vanjskotrgovinska komora BiH treći put organizira nastup bosanskohercegovačkih preduzeća na sajmu prehrambene industrije WorldFood Istanbul 2016, koji je počeo juče i traje do 4. septembra.

Svoje proizvode izložiće Milkos Sarajevo, Klas Sarajevo, Dukat Tešanj, Bimal Brčko i Vita Life Visoko.

Sajam nudi mogućnost za promoviranje i predstavljanje širokog asortimana proizvoda iz raznih proizvodnih grana prehrambene industrije, kao i mogućnost ostvarivanja direktnih susreta sa predstavnicima supermarketa u Turskoj putem unaprijed prijavljenih sastanaka između BH kompanija i prodajnih centara smještenih u Istanbulu, ali i u ostalim dijelovima Turske.


Sajam je otvorio pomoćnik ministra poljoprivrede Turske, u pratnji većeg broja zvanica i organizatora sajamske manifestacije WorldFood Istanbul 2016, a već prvog dana nastupa na sajmu održan je niz sastanaka kompanija iz BiH sa zainteresiranim partnerima za suradnju iz Turske, ali i iz ostalih dijelova svijeta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.