NavMenu

Samsung gradi fabriku baterija za električne automobile u Mađarskoj

Izvor: seebiz.eu Srijeda, 31.08.2016. 15:26
Komentari
Podeli
(Foto: Rafal Olkis/shutterstock.com)
Južnokorejska kompanija Samsung SDI planira da uloži oko 358 mil USD u izgradnju fabrike baterija za električna vozila u Mađarskoj kako bi iskoristila evropsku potražnju u vrijeme razočaravajuće kineske potražnje.

Samsung SDI, među čijim je klijentima i BMW, objavio je u utorak da će planirana fabrika u blizini Budimpešte početi s proizvodnjom u drugoj polovini 2018. godine i da će godišnje proizvoditi baterije za 50.000 električnih vozila.

Fabrika će nam pomoći da uštedimo na logističkim troškovima i da u kratkom roku reagujemo na potražnju kupaca, budući da evropske kompanije imaju proizvodne baze oko Mađarske, navode iz Samsunga.

Kompanija trenutno proizvodi baterije za BMW-ov model i3 u Južnoj Koreji. Prošle godine su pokrenuli proizvodnju i u Kini, najvećem svjetskom tržištu električnih vozila, ali su im prodaju zakočili propisi o subvencijama.

Samsungov konkurent LG Chem planira da izgradi fabriku baterija za električna vozila u Poljskoj kako bi zadovoljio rastuću potražnju evropskih proizvođača automobila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.