NavMenu

Počeo Tuzla Book Fest

Izvor: Klix Ponedjeljak, 29.08.2016. 13:41
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Na tuzlanskom Trgu Slobode danas, 29. avgusta, je počeo drugi festival knjige pod nazivom Tuzla Book Fest. Riječ je o festivalu koji se organizira u okviru Međunarodnih književnih susreta Cum grano salis, a čije će svečano otvorenje biti upriličeno 1. septembra ove godine.

U narednim danima ljubiteljima knjige biće predstavljeni najnoviji naslovi izdavačkih kuća TKD Šahinpašić, University press, Vrijeme, Naklada Mate, V.B.Z. i Nostalgija.

- Nakana nam je da pokažemo šta to bosanskohercegovački i izdavači iz regiona nude. Uz jednu lagodnu atmosferu predstavljanja novih naslova želimo da približimo knjige čitateljstvu, ali i ljudima koji vole knjigu - kazao je Dragan Marković, direktor izdavačke kuće University press koja se potpisuje kao organizator ovog festivala.

Pored promocija knjiga, pod okriljem ovog festivala posjetitelji će biti u prilici uživati i u tuzlanskoj knjižnoj pozornici koja donosi susrete i druženja sa mladim i neafirmisanim piscima iz BiH.

- Jednom ovakvom platformom želimo mladim piscima stvoriti priliku da izvan institucija pokažu šta rade te na jedan savremen način dođu u bliži kontat sa budućim čitateljstvom - dodao je Marković.

Semodnevni Tuzla Book Fest sačinjavaće i dječije radionice koje će za najmlađe čitatelje uređivati tuzlanska književnica Jagoda Iličić.


- Svakoga danas ćemo se dužiti, crtati, razgovarati i čitati lijepe priče. Pozivam sve roditelje i djecu da nam se pridruže, jer nema odraslog čitatelja bez onog najmlađeg koji od početka s radošću uzima knjigu u ruke - poručila je Iličić.

Ovogodišnji Tuzla Book Fest realizira se pod okriljem 16. Međunarodnih književnih susreta Cum grano salis koji će zvanično početi 1. septembra ove godine.

Osim dodjele prestižne književne nagrade Meša Selimović za najbolji roman objavljen u prošloj godini na govornom prostoru BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, bit će organizovane izložbe, promocije knjiga, okrugli stolovi, koncerti i druge aktivnosti.

Kao i svih prethodnih, i ove godine u Tuzli će se okupiti najpoznatiji književnici, slavisti, profesori književnosti, kritičari, izdavači i ljubitelji knjige.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.