NavMenu

Voda za 150 kuća na Manjači - U vodovodni podsistem Vulini uloženo više od milion maraka

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 29.08.2016. 09:18
Komentari
Podeli
(Foto: Kidsana Maimeetook/shutterstock.com)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović i poslanik u Narodnoj skupštini RS Igor Radojičić su u petak, 26. avgusta, u MZ Stričići, zvanično pustili u funkciju vodovodni podsistem Vulini, koji je dio Regionalnog vodovodnog sistema Banjica, saopšteno je na sajtu grada Banjaluka.

Time je obezbijeđeno snabdijevanje vodom sela Lokvari, Sladojevići i Dujakovci, odnosno ukupno oko 150 domaćinstava. Sa prepumpne stanice u Vulinima snabdijevaće se i oko 20 domaćinstava sela Đuričići koje pripada opštini Ribnik.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović je naveo da je u ovaj projekat uloženo 1.115.000 KM, a da je ukupna dužina cjevovoda oko 30 km.

- U vodovodni sitem Banjica do sada je uloženo ukupno oko 13 mil KM. Danas možemo najaviti i početak radova na buster stanici u selu Donji Lusići. Sredstav su obezbijeđena i očekujem da radovi počnu za desetak dana – kazao je Gavranović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.