NavMenu

Italijani zadovoljni poslovanjem u Derventi - Najavili nove investicije

Izvor: Glas Srpske Subota, 27.08.2016. 10:00
Komentari
Podeli

(Foto: isak55/shutterstock.com)
Delegacija italijanskih privrednika, koja boravi u posjeti opštini Derventa, izrazila je zadovoljstvo privrednim ambijentom u ovoj lokalnoj zajednici i najavila konkrentiju saradnju.

Italijanske preduzetnike, primio je načelnik Opštine Derventa Milorad Simić, koji je rekao da je ova lokalna zajednica prepoznata kao sredina u koju se isplati investirati.

- Uvjeren sam da će se u skorije vrijeme saradnja konkretizovati. Naša misija je da stvorimo odgovarajuće preduslove, da budemo transparentni i da radimo u kontinuitetu - rekao je Simić novinarima.

On je naveo da je dolazak italijanskih preduzetnika uslijedio nakon dobre preporuke privrednika Franka Ogera iz Kunea, koji već gotovo dvije decenije posluje u Derventi i Republici Srpskoj. Ogero je izrazio zadovoljstvo promjenama i razvojem Dervente u koju, kako kaže, dolazi već 20 godina.

- Taj entuzijazam sam prenio na moje prijatelje i saradnike, koji su sada prvi puta ovdje i pozitivno su iznenađeni onim što su vidjeli. Dočekao nas je izuzetno human pristup cjelokupne zajednice koji se rijetko sreće - rekao je Ogero.

Zadovoljstvo viđenim i podstrekom koji lokalna zajednica pruža investitorima izrazili su i ostali članovi italijanske delegacije, čija se preduzeća bave telekomunikacijama i gradnjom puteva.

Italijanski privrednici su najavili nove razgovore i konkretniju saradnju, te dalje predstavljanje Dervente svojim partnerima.

Delegacija iz Italije posjetila je preduzeća Mreža network i Geokop.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.