NavMenu

Bosna Sema poklanja Islamskoj zajednici imovinu vrijednu 120 mil KM

Izvor: Indikator Četvrtak, 25.08.2016. 13:44
Komentari
Podeli
(Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Bosna Sema obrazovne institucije, koje u BiH djeluju od 1998. godine, uputila je ponudu Islamskoj zajednici u BiH da joj pokloni cjelokupnu imovinu, procijenjenu na preko 120 mil KM, potvrđeno je BHRT-u u Islamskoj zajednici BiH.

Iako za sada ova ponuda nije uvrštena na dnevni red današnje sjednice Rijaseta, o ovoj ponudi će vjerovatno biti raspravljano.

Pod okriljem Bosna Sema obrazovnih institucija djeluje više osnovnih i srednjih škola u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Bihaću, te nekoliko vrtića. Također, u sklopu Bosna Sema obrazovnih institucija djeluje i Univerzitet Burch na Ilidži.


Bosna Sema se dovodi u vezu sa pokretom koji vodi turski imam Fetulah Gulen, a koga u Turskoj optužuju da je incijator i organizator nedavno ugušenog državnog udara.

Država Turska zatražila je zatvaranja svih institucija, bilo gdje u svijetu, koje finansira pokret Gulena, a ambasador ove države u Sarajevu direktno je to zatražio i u BiH.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.