NavMenu

Počeo 43. Sajam šljive u Gradačcu - Najveći broj učesnika do sada

Izvor: biznis.ba Četvrtak, 25.08.2016. 09:59
Komentari
Podeli
Gradačac (Foto: Gradacackisajam.com.ba)Gradačac
Na 43. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije, poznatijem kao Sajam šljive, koji je otvoren juče u Gradačcu, učestvuju 302 izlagača iz BiH, regije i Evrope, a prema broju izlagača, ovo je do sada najveći sajam.

Imajući u vidu da je poljoprivreda BiH u velikim problemima, prilikom otvaranja sajma prisutni kantonalni i federalni zvaničnici istakli su opredijeljenost za poboljšanjem agrarnog i privrednog ambijenta, te ujedinjenjem tržišta BiH.

- Vlada Federacije BiH kroz usvajanje programa ruralnog razvoja za 2016-2020. godinu, koji će biti upućen u program radnih investicija kroz postojeći i budući program IPA, kroz podršku Svjetske banke i kroz budžetska sredstva, nastoji da napravi što bolji ambijent kako bi naši poljoprivredni proizvođači lakše i bolje proizvodili kako za domaće, tako i za inostrana tržišta - izjavio je Šemsudin Dedić, federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Govoreći o tržištu u BiH Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona izjavio je da je neophodno jedinstveno tržište.


- S obzirom na to da i ove godine na sajmu učestvuju izlagači iz oba entiteta, time šaljemo poruku da su nam želja jedinstveno tržište u BiH i jedinstveni podsticaji za poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu industriju. To su potrebe svih proizvođača hrane bez obzira na to iz kojeg entiteta dolaze - poručio je Gutić.

Osim predstavljanja proizvoda, u okviru sajma koji će trajati do 28. avugusta, održat će se stručna savjetovanja o problemima u poljoprivredi, dok će najuspješnijim proizvođačima biti dodijeljene nagrade.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.