NavMenu

U Derventi otvoren prvi ritejl park u BiH - Investicija vrijedna 10 mil KM, posao za 100 ljudi

Izvor: Indikator Četvrtak, 25.08.2016. 15:51
Komentari
Podeli
U Derventi je juče, 24. avgusta, otvoren prvi ritejl park u Bosni i Hercegovini, gdje je zaposleno oko 100 ljudi. Vrijednost investicije je 10 mil KM, što je najveća pojedinačna investicija u posljednjih 20 godina.

Ritejl park se razlikuje od običnih tržnih centara po samostalnosti svake radnje u pogledu prilaza i radnog vremena. Takav vid gradnje će, kažu investitori, umanjiti cijenu zakupa, što utiče i na niže cijene u radnjama.

- Tržni centar se nalazi na 5.600 m2, trenutno imamo osam velikih zakupaca, nešto malih radnji. Ovo je vrlo značajna investicija za opštinu i za republiku, vrlo značajna - rekao je Miladin Preradović, direktor Elektron grupe i investitor.

Povoljan poslovni ambijent i interesovanje ljudi razlozi su zbog kojih je ovaj centar otvoren upravo u Derventi. Načelnik Opštine Derventa Milorad Simić rekao je da je ovo poslijeratna najveća investicija.


- Parametar razvijenosti jedne lokalne zajednice su eminentne firme, otvaranje pogona i zapošljavanje - rekao je Simić.

Zbog velikog interesovanja investitori najavljuju izgradnju još jedne lamele naredne godine.

Novootvoreni tržni centar sagrađen je pored magistralnog puta Derventa – Brod, a u sklopu objekta radi i restoran Tranzit i samouslužna auto-perionica.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Izabrano pobjedničko rješenje za buduće zdanje Prirodnjačkog muzeja i Park prijateljstva u Beogradu - Pješački most do Velikog ratnog ostrva (FOTO)

Zgrada na čijoj fasadi se reflektuju obrisi obližnjeg Muzeja savremene umetnosti, panoramski točak, bogato ozelenjene pešačke staze, pristan za brodiće i veza sa Velikim ratnim ostrvom deo su zamisli prvonagrađenog rešenja na arhitektnosko-urbanističkom konkursu za područje Parka prijateljstva i budućeg zdanja Prirodnjačkog muzeja u ovom delu grada. Ovo rešenje, koje je nagrađeno sa 2,5 miliona dinara za taj prostor predložio je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.