Izvor: Capital | Srijeda, 24.08.2016.| 10:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mlijekoprodukt prvi uveo IFS certifikat u mliječnoj industriji BiH

Najveća domaća kompanija za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice, koja posluje u okviru Imleka, prva je mliječna industrija u Bosni i Hercegovini koja je uvela IFS (International Food Standard) certifikat kao najobuhvatniji standard u prehrambenoj industriji u svijetu.

– Kompanija Mlijekoprodukt dobila je prije pet godina IFS certifikat višeg nivoa od akreditovanog certifikacijskog tijela, a najnovija kontrola pokazuje da je kompanija ostvarila maksimalne rezultate u primjeni tog standarda. Ovo je samo jedan od pokazatelja da su uslovi u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda u našoj kompaniji na najvišem nivou i da se kontinuirano radi na dodatnom unapređenju i usavršavanju kompletnog proizvodnog sistema – saopšteno je iz te kompanije.

Međunarodni standard za hranu IFS najviši je standard kvaliteta i bezbjednosti hrane. Prvi su ga ustanovili njemački i francuski trgovački lanci s ciljem da cijeli lanac prometa i distribucije hrane učine transparentnijim. IFS standard danas primjenjuju najveći proizvođači hrane u svijetu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.