NavMenu

Prevent grupa i Volkswagen postigli sporazum o isporuci dijelova

Izvor: Indikator Utorak, 23.08.2016. 14:56
Komentari
Podeli
(Foto: Volkswagen.ba)
Igra moći između kompanije Volkswagen i dva dostavljača Prevent grupe je okončana. Firme su postigle dogovor, kako navodi VW.

VW fabrike treba u kratkom roku da nastave proizvodnju. Devetnaest sati je trajalo pregovaranje između VW-a i dostavljača Car Trim i ES Automobilguss – sada su izgleda smirili tenzije. Kako navodi glasnogovornik VW-a, stranke su postigle dogovor.

Novine Hannoverische Allgemeine Zeitung navode kako su firme postigle sporazum o novom dugoročnom partnerstvu. Dostava zaostalih dijelova može u skorijem roku otpočeti, kaže glasnogovornik VW-a. Trenutno nije poznato više detalja. Dogovorena je diskrecija u vezi sa sadržajem sporazuma, javljaju iz VW-a. Ipak, dionica proizvođača automobila značajno je porasla.

Dva dostavljača iz pokrajine Sachsen ES Automobilguss i Car Trim, koji pripadaju grupaciji Prevent, obustavili su dostavu dijelova za pogon i navlaka za autosjedalice. Kod VW-a su iz tog razloga mnoge proizvodne trake mirovale, do sada je time bilo obuhvaćeno 28.000 radnika. Prije svega mirovala je proizvodnja za model golf u fabrici Wolfsburg.


Između navedenih firma i VW-a izbio je veliki nered i svađa za raskid ugovora. Detaljnije informacije nisu poznate.

Inače, Prevent grupa posluje na tržištu BiH preko firme Prevent BH, koja je osnovana 1999. godine. Kompanija djeluje na 15 lokacija u BiH, zapošljava 6.500 radnika i jedna je od vodećih izvoznika.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.