NavMenu

Slovenačka država postala jedini vlasnik Polzele

Izvor: Tanjug Ponedjeljak, 22.08.2016. 10:59
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com/Gts)
Slovenačka država i Slovenački suvereni holding (SSH) dokapitalizovali su proizvođača čarapa Polzela, u skladu sa odlukom akcionara od 2. avgusta ove godine, čime su postali jedini vlasnici te kompanije.

Država je uplatila Polzeli 1,5 mil EUR, a Holding koji se stara o državnoj imovini je konvertovao potraživanja prema toj kompaniji u iznosu od 600.000 EUR u akcionarski kapital.

Ovom dokapitalizacijom država Slovenija će steći vlasnički udio od 71,43%, a SSH udio od 28,57% u tom, problemima opterećenom, preduzeću.

Polzela, kompanija sa dugogodišnjom tradicijom i sa oko 230 zaposlenih, bori se već izvjesno vrijeme sa nelikvidnošćui i pokušava da obezbijedi dugoročni opstanak kroz finansijsko i poslovno restrukturisanje.

Prije odluke da Polzelu preuzme država i nakon potvrđene odluke suda s početka 2015. godine o restrukturi duga, najveći akcionar kompanije bila je takozvana loša banka sa udjelom od 37,7%.

Poslije loše banke, drugi najveći akcionar bila je država sa udjelom u kapitalu kompanije od 30,4%, zatim Deželna banka Slovenije sa 13,4%, Nova kreditna banka Maribor sa 10,2% i banka Hranilnica Lon sa udjelom od 6,9%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.