NavMenu

Amazon u Njemačkoj traži 13.000 radnika za praznične dane

Izvor: Indikator Nedjelja, 21.08.2016. 19:07
Komentari
Podeli
Najveći svjetski onlajn trgovac Amazon se u Njemačkoj već priprema za Božić. Kako bi ispunili želje kupaca za najbržim uslugama, traže znatno više sezonskih radnika nego u prethodnim godinama.

U danima prije i za vrijeme praznika Amazon namjerava zaposliti 13.000 novih radnika, što je za oko 3.000 više nego prošle godine, objavila je njemačka novinska agencija dpa.

- Svake godine za vrijeme praznika jačamo naše ekipe u svim njemačkim logističkim centarima - rekao je direktor evropskih operacija Steven Harman. Dadatnu radnu pomoć Amazon će ove godine trebati od oktobra pa nadalje.
U Njemačkoj Amazon redovno zapošljava oko 11.000 ljudi.

Privremeno zaposleni mogu očekivati tokom praznika studentsku plaću u visini od najmanje 10 EUR bruto. Njihov rad je uglavnom slaganje, sortiranje i pakiranje robe.

U Amazonu su se na dodatna pojačanja možda odlučili ne samo zbog povećanog prometa u praznično vrijeme, već i zbog štrajkova zaposlenih, koji su u posljednjih nekoliko godina postali stalni.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.