NavMenu

Bosna i Hercegovina zemlja partner na sajmu "GAST 2008."

Izvor: Fena Utorak, 05.02.2008. 14:44
Komentari
Podeli

Organizacioni odbor za projekt "BiH - zemlja partner sajma Gast 2008." jučer je u Vanjskotrgovinskoj komori BiH održao treći sastanak pred odlazak na ovu prestižnu sajamsku manifestaciju koja se održava od 5. do 9. marta u Splitu.

BiH je prvi put zemlja partner na međunarodnom sajmu "Gast 2008" i ovaj nastup, kako je ocijenjeno, za nju će biti prilika da predstavi privredne, turističke, kulturne i druge mogućnosti uz punu koordinaciju svih nadležnih institucija - Vijeća ministara BiH, entitetskih vlada, privrednih komora, turističkih zajednica, te privatnog sektora.

Na današnjem skupu u Sarajevu formirana je i delegacija koja će predstavljati BiH u Splitu, sačinjena upravo od predstavnika spomenutih institucija, te privatnih tour operatera koji već imaju jako dobru saradnju s kolegama iz Hrvatske.

- Mislim da je ovaj koncept koji će se primijeniti u Splitu primjenjiv i za cijeli region i da je idealna prilika da spojimo naše proizvode i kupce iz regiona. Ovaj model predstavljanja BiH mogao bi biti primjenjiv i najesen na sajmovima u Beogradu i Novom Sadu. Mi sada na našim planinama imamo 60 posto turista koji su upravo s tih prostora, rekao je Hamza Ajanović, stručni savjetnik za turizam u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Sajam "Gast", prema ocjeni Predraga Gluhakovića, ministra turizma i trgovine Republike Srpske prepoznat je u privrednim krugovima kao mjesto pripreme za turističku sezonu i kao sajam koji prati niz specijaliziranih manifestacija.

Između ostlih u sklopu "Gasta" ove godine će biti održani: 13. sajam prehrane, 13. sajam pića, 13. sajam hotelske i ugostiteljske opreme, 3. mediteranski sajam, 3. sajam kafe, 2. sajam vina – Dionizijana i 2. saturn – Sajam za turizam.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.