NavMenu

Branković i Hećo razgovarali s predstavnicima federalnih zavoda za zapošljavanje, zdravstveno i penzijsko osiguranje

Izvor: Fena Utorak, 05.02.2008. 13:53
Komentari
Podeli

Restrukturiranje rudnika predstavlja najznačajniju aktivnost u Federaciji BiH u narednom periodu za rudnike uglja i za energetski sektor u cjelini, rečeno je na jučerašnjem radnom sastanku premijera Federacije BiH Nedžada Brankovića i federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Vahida Heće s predstavnicima federalnih zavoda za penzijsko-invalidsko osiguranje, za zapošljavanje i za zdravstveno osiguranje i reosiguranje.

Budući da je neophodno učešće Vlade FBiH u rješavanju finansijskih obaveza rudnika, pogotovo u pogledu neizmirenih obaveza prema javnim fondovima i javnim prihodima, na jučerašnjem sastanku je dogovoreno da vanbudžetski fondovi pripreme tačne podatke o visini obaveza rudnika po osnovu neuplaćenih doprinosa za PiO, zdravstveno osiguranje i za neuposlene, kao i poreza na plaće, te predlože realne rokove u okviru kojih je moguće izmiriti ova dugovanja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ovi podaci, kako se navodi, poslužit će u izradi zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u FBiH koji je u pripremi i očekuje se da bude razmatran na jednoj od narednih sjednica Vlade FBiH.

Preuzimanjem dijela finansijskih obaveza, od Vlade FBiH kao vlasnika državnog kapitala stvorili bi se uvjeti za nastavak aktivnosti na restrukturiranju i modernizaciji rudnika uglja u Federaciji BiH, kaže se u saopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.